Highlights 2019

Bezoekersrecord

Nog nooit eerder bezochten zoveel openbare ruimte professionals Vakbeurs Openbare Ruimte. In totaal liepen 6.525 bezoekers over het felblauwe tapijt van de beurs.

Mooie cijfers

  • De sfeer op de beursvloer werd beoordeeld met een 8!
  • De algehele beursscore is een 7,9
  • 96% raadt de beurs aan bij collega's en vakgenoten
  • 86% van de bezoekers komt volgend jaar zeker weer

De nieuwste producten en diensten

Bij de meer dan 600 exposanten kon u de nieuwste innovaties zien en ervaren. Zo stond er een nieuw elektrisch bedrijfsvoertuig op de beursvloer, kon u een nieuw soort betonstraatsteen zien, een nieuwe generatie armaturen bekijken, meer te weten komen over biobased productietechnieken, u laten informeren over een nieuw regenwater-
afvoersysteem met filtersubstraat
en een bijenhotel bewonderen. Er stond zelfs een Utrechts bushokje met groen dak.

Het Plein

Vakmanschap en beleving
Op Het Plein vond u een groep hoogwaardige bedrijven, actief in alle disciplines voor het inrichten van de openbare ruimte. Het thema "Tot de kunst verheven" kwam duidelijk naar voren. Honderden planten dansten in de lucht boven Het Plein. Een waar spektakel. Onder deze vliegende groene oase kon u de 'kunst' van elk deelnemend bedrijf bekijken, die uitgestald waren op zuilen op Het Plein.

De Groene Stad

Natuurinclusief, duurzaam en circulair
Eenmaal beland op dit gedeelte voelde het alsof u een groene wereld inliep. Naast de vele exposanten was er een expositieruimte vol duurzame producten, het Kennisplein, waar experts uit de groene en grijze sector casussen uit de bouwwereld bespraken, en de Collegezaal, waar u kennis opdeed over de natuurinclusieve stad. Geregeld stonden er mensen achterin de zaal om nog wat op te vangen van de presentaties.

Slimme Wijk

Smart cities en burgerparticipatie
In de Slimme Wijk was veel aanloop van bezoekers die geïnteresseerd waren in ontwikkelingen betreffende de digitale samenleving en omgevingsmanagement. In het Wijktheater werden lezingen verzorgd als 'Een slimme wijk ja, maar niet zoals in China' door Connected Worlds en 'Kijk op de wereld; welke impact heb jij?' door Provincie Noord-Brabant. De lancering van het gloednieuwe platform van Smart City Plaza was goed voor een overvol theater.

Tours

Circulaire Route, de Bomen- en Plantentour en de Groenspiratietour
De tours gaven inzicht in de activiteiten van bedrijven, gemeenten en opdrachtgevers. Hoe gaat een bedrijf of gemeente om met bepaalde uitdagingen? In korte tijd leerden vele beursbezoekers door de tours nieuwe organisaties kennen. Perfect om uw netwerk uit te breiden en inspiratie op te doen.

Lezingen

Ruim 80 lezingen in 8 lezingruimtes
U kon neerploffen op een poef in de Huiskamer, een ritje door de jungle maken in de stilstaande Safaribus of u wanen in een groene wereld in de glazen kas. Wellant gaf in het Symposium een zeer goed bezochte lezing over het bevorderen van de gehele biodiversiteit met bijenplanten, Bureau Duwtje in het Future Green City Theater over klimaatadaptatie en gedragsverandering en Antea Group over de toekomst van beheer in de Advies & Beheerzaal. In totaal werden de lezingen en workshops tijdens de vakbeurs maar liefst 3.300 keer bezocht.

Een goede mix van bekende én nieuwe ontwikkelingen. Tevens een goede plek om te netwerken en contact te hebben met je leveranciers.

– Bezoeker 2019

x

Gaat u ook mee naar België?