Partners

Vakbeurs Openbare Ruimte verbindt mensen door ontmoeting en netwerken, maar zeker ook door kennis. Onze partners hebben inhoudelijk veel kennis in huis, waardoor wij een hoogstaande kwaliteit en actuele onderwerpen kunnen aanbieden op de beurs. Onze partners staan in contact met de markt en geven dat stukje extra aan de beurs.

NL Greenlabel

NL Greenlabel is expert in het meetbaar maken van de groene omgeving. De organisatie heeft als doel een aantoonbaar gezonde leefomgeving te creëren, waarbij mens en natuur in balans zijn. Het gebruik van duurzame producten en materialen staan hierbij centraal. In opdracht van NL Greenlabel is het eerste integrale duurzaamheidslabel ontwikkeld. Dit label biedt in één oogopslag inzicht in de duurzaamheidsscore van producten, materialen, planten en gebieden.

Waarom zijn NL Greenlabel en VORNL partners?
NL Greenlabel heeft als doel om tot duurzame gebiedsontwikkeling te komen. De organisatie inspireert en verbindt mensen die verantwoorde keuzes willen maken bij de inrichting van tuinen, parken, bedrijventerreinen en woonwijken. Met de samenwerking bieden we een reusachtig platform waarmee we de hele markt van openbare ruimte faciliteren. Alle denkbare aanbieders en afnemers op het gebied van de openbare ruimte brengen we bij elkaar. Dat is een enorme bak aan innovatie en kennis om duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Op welke manier is NL Greenlabel aanwezig op de vakbeurs?
Onder de noemer 'De Groene Stad' richt NL Greenlabel een gedeelte van de beursvloer in met exposanten die actief invulling geven aan 'een Groene Stad-gedachte'. De Groene Stad is een plek waar bezoekers in aanraking komen met alles omtrent groen en duurzaamheid. Naast de vele planten en andere items die bij een duurzame leefomgeving horen bestaat De Groene Stad uit een groot Kennisplein en een Collegezaal. Oprichters van NL Greenlabel, Nico Wissing (tuin- en landschapsontwerper) en Lodewijk Hoekstra (tv-tuinman, presentator, tuinontwerper en ondernemer) zijn op de beurs aanwezig als hosts en sprekers.

Stichting Groenkeur

Stichting Groenkeur is het onafhankelijke keurmerk voor groen in Nederland. De stichting ondersteunt deelnemers en opdrachtgevers bij het neerzetten van kwaliteit bij het aanleggen en beheren van de groene ruimte. Naast groenprofessionals vormen opdrachtgevers, overheden en adviseurs de autoriteit voor het kwaliteitsinstituut van het groene domein. Groenkeur stelt hoge eisen aan de bedrijfsvoering van certificaathouders en bedrijven met een Groenkeur-certificaat worden ieder jaar getoetst.

Waarom zijn Stichting Groenkeur en VORNL partners
Groenkeur houdt marktontwikkelingen scherp in de gaten, wil in gesprek blijven met de sector en de waarde van het kwaliteitsmerk onder de aandacht brengen. Met een partnership komt Groenkeur in contact met opdrachtgevers, inkooporganisaties, marktpartijen en potentiële deelnemers. De stichting heeft veel kennis en ervaring in huis en ondersteunt door inhoudelijke beursbijdragen de kwaliteit van de vakbeurs op het gebied van groen.

Welke bijdrage levert Stichting Groenkeur op de beurs?
De rode draad van de evenementen van Stichting Groenkeur is verbinding maken. Op beide beursdagen organiseert Groenkeur de Groenspiratietour. Gewapend met een audioset en oortjes volgen bezoekers een tour langs leden van de stichting. De deelnemende exposanten houden een pitch van maximaal 2 minuten om bezoekers op de hoogte brengen van de nieuwste groene ontwikkelingen en innovaties.

Future Green City

Leven, wonen en werken in een groene, duurzame, circulaire en klimaatbestendige omgeving die uitnodigt tot een gezonde leefstijl en nieuwe vormen van mobiliteit; de toekomstbestendige stad. Deze fysieke leefomgeving noemen Stadswerk en branchevereniging VHG de Future Green City. Het doel van Future Green City is meer bewustzijn creëren omtrent het bouwen aan de metropool Nederland van 2040. Om klaar te zijn voor de uitdagingen van vandaag en tegelijkertijd in staat te zijn ons aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Waarom zijn Future Green City en VORNL partners?
De duurzame en slimme samenleving van de toekomst is een belangrijk thema op Vakbeurs Openbare Ruimte, want werken in en rondom de openbare ruimte is bouwen aan de toekomst. De uitgebreide kennis die Vereniging Stadswerk Nederland en branchevereniging VHG in huis hebben verdiept het inhoudelijke programma tijdens de beurs. Daarentegen zorgt de populariteit van de beurs onder openbare ruimte professionals voor een groei in het bereik van Future Green City.

Op welke manier is Future Green City aanwezig op de vakbeurs?
Stadswerk en VHG zetten ieder jaar stevig het spotlicht op de Future Green City. In het verleden door meerdaagse evenementen, in 2018 via de Future Green City college tour en in 2019 met een Future Green City Theater op Vakbeurs Openbare Ruimte. Het Future Green City Theater biedt iedereen op de vakbeurs in een doorlopende programmering de gelegenheid de laatste kennis te vergaren. Op de grote thema's als de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie en connectiviteit in 'smart cities', maar ook op biodiversiteit, nieuwe vormen van mobiliteit, gezondheid en vrije tijd.

_______________________________________________________________________________

Houd deze pagina in de gaten. We zijn met de partners nog in gesprek over eventuele aanvullende activiteiten. Zodra bekend, informeren wij u daarover op deze pagina.

Contact

Amaya AlvarezProjectmanager

Ook partner worden? Als partner van Vakbeurs Openbare Ruimte wordt u inhoudelijk gekoppeld aan ons platform en geeft u op unieke wijze invulling aan uw aanwezigheid. Wilt u zich ook presenteren als autoriteit en partner worden van de vakbeurs? Neem gerust contact met mij op.