In gesprek met Faunus Nature Creations

Faunus Nature Creations stond op 2 en 3 oktober 2019 voor het eerst als exposant op Vakbeurs Openbare Ruimte. Het bedrijf houdt zich bezig met voorzieningen voor de biodiversiteit. Hoe was de beurs voor hen? Wij spraken met Roos Kuiters, Adviseur bij Faunus Nature Creations.

Laten we bij het begin beginnen; wie is Faunus Nature Creations?
"Wij zijn ontstaan uit een ecologisch advies- en projectbureau, gericht op ecologisch onderzoek en het geven van advies in de groene wetgeving. We stonden niet altijd achter de maatregelen die we aangeboden kregen, bijvoorbeeld voor het beschermen van de huismus, vleermuis en gierzwaluw. Daarom zijn we het zelf gaan doen. Met een aannemersbedrijf hebben we een samenwerking opgestart. Onder de naam Faunus Nature Creations houden we ons nu bezig met voorzieningen voor biodiversiteit. We besteden veel werk aan de ontwerp-, uitvoerings- en realisatiefase van onze plannen. Onze voorzieningen zijn functioneel en van materialen waar wij achter staan."

Wat is de reden dat jullie exposant zijn op Vakbeurs Openbare Ruimte?
"We zagen veel zaken omtrent de thema's groen, duurzaamheid en klimaatadaptatie in voorgaande jaren, maar misten het thema biodiversiteit gericht op het creëren van gelegenheden voor dieren. Er staan diverse exposanten met bijenhotels en bloemenmengsels, maar dat wat wij aanbieden -verblijfplaatsen voor andere diersoorten- ontbrak nog. Ons concept sluit goed aan op de beurs én wij kunnen hier uniek zijn."

Hoe is het bevallen? Hoe is jullie eerste 'exposantenervaring' met de beurs?
"We zijn heel positief. Er zijn veel geïnteresseerde mensen. Onze stand bevindt zich in het gedeelte van De Groene Stad, in hal 2. Hier loopt voor ons een goede doelgroep. De mensen die hier komen hebben heel gericht te maken met natuur en natuurinclusiviteit. De doelgroep van de beurs is sowieso heel leuk en gevarieerd. Er zijn veel verschillende gemeenten."

Wat valt jullie?
"Je krijgt energie van de beurs! Toen ik op woensdag binnen kwam lopen, dacht ik echt 'wauw, supertof.' De aankleding is mooi en er is veel groen. Ik vind het leuk te zien hoe de verschillende disciplines in de openbare ruimte leven bij de andere exposanten en bij de beursbezoekers. Verschillende disciplines komen samen. Als je de openbare ruimte inricht moet ook rekening houden met de verschillende facetten. Daarnaast ontstaan op de beurs veel leuke samenwerkingen. Vorig jaar kwamen wij als bezoekers hier en is een samenwerking ontstaan met een organisatie in lantaarnpalen. Samen hebben we uiteindelijk een vleermuispaal ontwikkeld. Deze is dit jaar zelfs op de beurs te bewonderen in de expositieruimte."