N211, eerste CO2- negatieve weg van Nederland

Ontwerpbureau Fix heeft vorig jaar in opdracht van de BAM mee mogen denken over de eerste weg in Nederland die meer CO2 opvangt dan dat er vrijkomt. Zowel gedurende de levensduur van de weg als tijdens de herinrichting. Claudia heeft met haar jarenlange ervaring in het maken van duurzame innovaties en producten een grote verscheidenheid aan creatieve resultaten neergezet.

Het gezamenlijke doel van deze weg, in opdracht voor de Provincie Zuid-Holland, moest worden; energie besparen, het duurzaam opwekken van energie rondom de weg, zichtbaarheid van de innovaties, communicatie en het creëren van bewustwording. Door deze weg te beleven en te ervaren is het de bedoeling dat er een sneeuwbal effect ontstaat en dat de mensen mee gaan denken over groene energie en deze gaan toepassen in hun eigen omgeving.

Een communicatiebord maakt het aantal kg CO2 dat deze weg bespaart zichtbaar. De geplaatste objecten van Fix naast het communicatie bord bij deze weg zijn de: Abri's, Seat Solar banken, houten ontmoetingsruimte, zichtscherm, zonnehaag en diverse speeltoestellen.