Met hergebruik en circulair ondernemen de buitenruimte inrichten en beheren

In 2003 lanceerde DELTA de marktplaats voor de buitenruimte; Gemeentewerf.nl. Een vooruitziende blik, want hergebruik en circulair ondernemen is de nieuwe standaard geworden voor het inrichten en beheren van onze buitenruimte. Overheden spelen een cruciale rol in de transitie naar een circulaire economie, waarbij grondstoffen opnieuw worden gebruikt en er geen afval meer wordt gecreëerd.

Omdat doen beter is dan erover praten, brengt Gemeentewerf.nl haar initiatief nu ook naar Vakbeurs Openbare Ruimte. Circulair is de nieuwe manier van aankopen voor steden, gemeenten en bedrijven. Dit met oog voor de mens, onze planeet én natuurlijk de portemonnee. Waar je 'verandering koopt', door voor herbruikbare producten te kiezen of door middelen te delen met andere organisaties. Door het gebruiksgenot van een product te kopen in plaats van het product zelf.

Deelnemers van de werf werken samen om tijd, geld en ruimte te besparen. Waarin wij geen producten meer weggooien, maar hergebruiken en een nieuwe bestemming geven. Tal van gemeenten en bedrijven bieden al producten aan, zoals ventilatoren uit de Rotterdamse maastunnel.

Kijk eens wat uw loods, magazijn of op uw werf staat wat niet meer wordt gebruikt. Kan een ander het nog gebruiken?


x

STAY & GO editie in 2020