De Groene Stad

NL Greenlabel en De Groene Stad tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte 2018

Op de beursvloer in Hal 2 van de Jaarbeurs is een apart gedeelte ingericht met als overkoepelend thema 'De Groene Stad'. De Groene Stad is duidelijk herkenbaar met diverse stands, een kennisplein, een collegezaal voor lezingen en de doorloop die net als vorig jaar als expositieruimte voor duurzaam gelabelde producten en materialen wordt ingericht.

Je krijgt echt het gevoel dat je in een 'groene wereld' stapt. Er zijn veel planten en andere producten te vinden die je in een duurzame leefomgeving kunt tegenkomen. "Het wordt een echte beleving, iets waar mensen over napraten", aldus Lodewijk Hoekstra. Het idee is om de sfeer van een stadspark na te bootsen en een duidelijk verschil te maken door middel van groene poorten tussen dit onderscheidende gebied en de rest van de beurs.

Kennisplein
Centrale plek in De Groen Stad is een 140m 2 groot kennisplein waar vijf pijlers aan bod komen: gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie. Hier zijn kennisinstellingen aanwezig om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen. Verder is het een plek om elkaar te ontmoeten en even tot rust te komen.

Collegezaal
In de Collegezaal worden lezingen gegeven over alles wat te maken heeft met groen, innovatie, gezondheid en wetenschap. Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra laten inspirerende sprekers aan het woord die op hun vakgebied een autoriteit zijn. Onderwerpen zijn o.a. natuur-inclusief bouwen, circulariteit, biobased solutions, klimaat-adaptief ontwerpen, meetbaar verduurzamen van de leefomgeving en participatie 2.0.

Sinds kort is NL Greenlabel partner van de Groene Stad Charta, een initiatief van de Groene Stad om het belang van een groene en gezonde leefomgeving op de kaart te zetten. Als partner van beursorganisator ExpoProof brengt NL Greenlabel op de Vakbeurs Openbare Ruimte bovenstaand aansprekend concept onder de aandacht. Dit jaar is ook het overkoepelend thema 'De Groene Stad' .

NL Greenlabel vindt het belangrijk om dergelijke initiatieven vanuit de sector onder de aandacht te brengen, ook omdat het complementair is aan de eigen missie en visie: de leefomgeving meetbaar verduurzamen en vergroenen. Doel van het thema De Groene Stad tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte is dat diverse organisaties en initiatieven zich aangesproken voelen en bij dit thema kunnen aanhaken waardoor samenwerking en vooral ook verbinding ontstaat. "Juist deze integrale aanpak geeft een goed beeld van de complexe opgave die we voor ons hebben", aldus Lodewijk Hoekstra.

Het wordt een echte beleving, iets waar mensen over napraten

Lodewijk Hoekstra