Leicon Verkeersgeleiding

Leicon Verkeersgeleiding ontwikkelt, produceert en vermarkt oplossingen voor de wegenbouw. De Leicon-producten worden landelijk toegepast. De meeste producten worden in gewapend beton uitgevoerd en hebben veelal een constructieve toepassing.

Leicon beschikt over een ultramoderne betonfabriek in Steenwijk. De machines werken volgens het direct ontkist principe wat betekent dat ieder product na gestort, verdicht en afgewerkt te zijn direct gelost wordt. Zo zijn grote series in korte tijd te produceren. Meer dan dit ligt de kracht van onze fabriek in de royale maatvoeringen van onze productielijnen. Leicon beschikt over de capaciteit om seriematig producten te maken met de volgende afmetingen:

  • tot 515 cm lang
  • tot 120 cm breed
  • tot 40 cm hoog

Naast de machinale productie worden tevens prefab elementen geproduceerd volgens het zogenaamde 'wetcast' principe. Dit betekent dat het product na het storten gedurende enkele uren in de mal blijft zitten waardoor een optimale verdichting ontstaat. Hiervoor is een speciale productiehal ingericht die in 2008 in gebruik is genomen. Met deze productielijn kunnen we elementen produceren die qua afmetingen buiten de machinematen vallen.

Leicon maakt prefab oplossingen; dat werkt snel en efficiënt. Efficiënter werken betekent automatisch kosten besparen. Sneller en efficiënter werken in de bouw wordt steeds vaker vertaald naar werken met prefab elementen. Door prefab betonelementen op een seriematige wijze te produceren kan op levertijd en prijs winst geboekt worden. Zaken waar Leicon invulling aan geeft.

De ruime ervaring op het gebied van seriematige productie van prefab betonelementen in een grote variatie aan afmetingen bieden mogelijkheden voor tal van andere en nieuwe producten. De opdrachtgever vraagt en wij bieden aan: een concurrerende, snelle en efficiënte oplossing in de vorm van een product.

Het assortiment van Leicon bestaat uit diverse prefab elementen waarmee verkeersgeleiding, verkeersremming en toegankelijkheid gestimuleerd worden. Daarbij moet u denken aan verkeersdrempels, busdrempels, busperrons, vluchtheuvels, rotonde elementen, geleidebanden en natuurlijk de Leiconblokken.

LEICON MAAKT NEDERLAND TOEGANKELIJK!
Leicon Verkeersgeleiding heeft samen met de provincie Limburg een uniek product bedacht waarmee middengeleiders, die gewoonweg letterlijk en figuurlijk in de weg liggen, demontabel gemaakt kunnen worden. De geprefabriceerde middengeleiders zijn in Steenwijk ontworpen, ontwikkeld én geproduceerd. Bovendien zijn de betonproducten stuk voor stuk door het eigen Leicon-team geplaatst op de Cauberg nabij Valkenburg aan de Geul, de finishplaats van het WK Wielrennen in 2012.

“We zijn best trots op de prestatie die wij als Steenwijker bedrijf hebben geleverd. Het is op zich al prachtig dat je gevraagd wordt om mee te denken over een oplossing om de wielerallee-bij-uitstek veiliger en toegankelijker te maken. En dan is het helemaal geweldig dat onze ontwerpen zodanig in de smaak vielen dat we ze ook mochten ontwikkelen, produceren en uiteindelijk mochten plaatsen’, aldus Leicon-directeur Henk Jan Röfekamp.

De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf achter gesloten deuren nieuwe productietechnieken uitgedacht en beproefd waarmee nieuwe prefab betonproducten voor de wegenbouw snel, efficiënt en flexibel geproduceerd kunnen worden. ‘Provincies en gemeenten gaan steeds vaker op zoek naar prefab oplossingen als toepassing in de wegenbouw. Door het steeds maar drukker wordende verkeer en de hoge kosten die omleidingen met zich meebrengen, verkiest men steeds vaker prefab beton boven andere toepassingen. Onze innovaties sluiten volledig aan op deze ontwikkeling.’

Standnummer

4.5.23

Website

Sectoren

Straatmeubilair

Bestrating

  • Innovaties en de nieuwste ontwikkelingen over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte.

  • "Dit is de beurs, iedereen komt hier. Houden zo. Er zijn genoeg beurzen het hele jaar door, maar dit is wel degene waar je wilt zijn."

  • Alles over openbare ruimte, dus ook over smart cities, klimaatverandering en duurzaamheid!

  • "Dit evenement is absoluut van grote waarde voor iedereen die zich bezighoudt met de openbare ruimte."