Eelco Koppelaar

Specialist in speelruimte

De kracht van een speels ontwerp

Bij buitenspelen draait het om uitdaging. Kinderen uitdagen risico's op te zoeken en te nemen, om zo stapje voor stapje hun grenzen te verleggen. Als enthousiast ontwerp- en adviesbureau houden wij ons bezig met aantrekkelijke en uitdagende speelruimte ontwerpen. Hierin zoeken we naar samenhang tussen doelgroep, ruimte, routing en speelwaarde. Wij creëren speelruimte waar ieder kind zich kan ontwikkelen. Een plek waar zij met eigen creativiteit hun eigen spel kunnen spelen. Dat is de kracht van een speels ontwerp.

Kinderen spelen en bewegen van nature. Toch doen ze dat steeds minder. Ze hebben een drukke agenda en bovendien heeft de computer een grote aantrekkingskracht. Maar dat is niet de enige reden, want er is ook steeds minder ruimte voor het buitenspelen.

De meeste kinderen wonen tegenwoordig in de stad. Er is meer bebouwing dan een aantal jaren geleden. De behoefte aan parkeervoorzieningen groeit nog steeds en ook de bespeelbaarheid van openbaar groen is afgenomen. Bovendien zijn ouders bang voor ongelukken en houden zij kinderen liever meer in de buurt. Dit zorgt ervoor dat zij steeds meer in hun leefomgeving beperkt worden en we ze steeds minder ruimte en uitdaging geven om te spelen. Kinderen zijn steeds meer aangewezen op formele speelplekken. Daarom moeten juist deze plekken spannend en uitdagend zijn.

Standnummer

2.4.14

Sectoren

Sport, Spel & Recreatie