Stichting Nationale Boomfeestdag

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laten we hen de wondere wereld van bomen beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

Elk jaar vindt de Nationale Boomfeestdag op de tweede woensdag in maart plaats. Tijdens deze dag planten jaarlijks 115.000 kinderen ruim 200.000 bomen, ofwel 80 voetbalvelden, in ruim 79% van de gemeenten in Nederland! Het streven is dan ook om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten (ieder kind een boom). Dit streven wordt inmiddels al door meer dan 55 gemeenten onderstreept.

Naast de Nationale Boomfeestdag als hoofdactiviteit heeft Stichting Nationale Boomfeestdag ook andere activiteiten als de Geboortebossen, representatie op diverse beurzen, het ontwikkelen van het basisschool brede lespakket de Bomenmap: 'van beukennootje tot beukenbootje' en het Nationaal KinderBomenBos.

Standnummer

2.4.04 / F

Sectoren

Groen