Stichting Groenkeur

Groenkeur ontwikkelt en beheert het enige onafhankelijke keurmerk voor de groene sector met certificaten voor bedrijven, producten en personen. Stichting Groenkeur stelt zich tot doel de duurzame kwaliteit van de bedrijfsvoering en het vakmanschap van de groenprofessionals te bevorderen.

Bedrijven die in het bezit zijn van een Groenkeur-certificaat tonen hiermee aan dat zij kwaliteit serieus nemen en voldoen aan de eisen die opdrachtgevers en andere belanghebbenden aan hen stellen. Een bedrijf met Groenkeur heeft zijn zaken binnen en buiten goed op orde. Het stelt de opdrachtgever centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit. Opdrachtgevers weten zich hierdoor verzekerd van vakwerk dat tot uitdrukking komt in de aantoonbare kwaliteit van de uitvoering van het project én het eindproduct.

De Groenkeur-normen liggen vast in beoordelingsrichtlijnen. Deze certificatieschema's zijn geaccepteerd door de Raad voor Accreditatie en voldoen daarmee aan internationaal vastgestelde normen (ISO9001:2015). Dit staat borg voor de onafhankelijkheid van ontwikkeling en beheer van de beoordelingsrichtlijnen en de certificering.

Groenspiratie en Bomen en plantentour

Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte kunt u kennis maken met onze Groenkeur-deelnemers. U herkent ze aan de tapijttegel. Ook kunt u deelnemen aan één van onze beursbelevingen. Wij organiseren de 'Bomen en plantentour' én de 'Groenspiratie Tour' waar bezoekers een korte pitch vertellen over actuele en zeer uiteenlopende onderwerpen.

De Bomen en plantentour voert langs bedrijven die op duurzame wijze bomen en vaste planten kweken en hiermee invulling geven aan het inkoopcriterium 'Maatschappelijk Verantwoord Inkopen". Dit betekent dat de overheid niet alleen let op de prijs van wat zij koopt. Maar ook op de effecten op milieu en sociale aspecten.

Stand Number

2.1.54

Sectors

Sport, Play & Recreation

Green

Landscape architecture & Design


  • The most comprehensive event about products, services and technologies that shape public space.

  • Everything you need for your commercial projects in one place.

  • All aspects of public space in focus. Over 600 exhibitors.