Fixi

Fixi, een product van IT-specialist Decos, is een burgerparticipatie-app waarmee mensen eenvoudig meldingen kunnen doen van schade of gebreken aan de openbare ruimte. Door een foto te maken van het probleem en deze via Fixi te versturen maakt de inwoner direct een ticket aan in de IT-systemen van de gemeente. De gemeente kan via Fixi bovendien direct de uitvoerende instanties aan het werk zetten. Het probleem wordt hierdoor snel en efficiënt opgepakt en afgehandeld.

Het hele proces, van melding tot afhandeling, is in één ecosysteem gedigitaliseerd. Een inwoner maakt een melding in Fixi door een beschrijving met foto te sturen. Zodra de betreffende gemeente de melding heeft ontvangen, neemt zij de zaak direct in behandeling en schakelt een uitvoerende instantie in. Die instantie heeft ook weer de beschikking over een app, waarin verdere details over de zaak staan. Als het afgehandeld is stelt zij via de app de gemeente en de melder op de hoogte.

De uitvoeringsinstantie kan ook een externe partij zijn, zoals een ruimingsorganisatie. Doordat zij direct van de melding op de hoogte worden gesteld, wordt het probleem sneller en efficiënter verholpen. Bovendien maakt Fixi de hele keten voor de inwoner transparant, doordat de voortgang van zijn melding steeds inzichtelijk is via de app.

Stand Number

2.3.17

Website

Sectors

Advice & Management


  • The most comprehensive event about products, services and technologies that shape public space.

  • Everything you need for your commercial projects in one place.

  • All aspects of public space in focus. Over 600 exhibitors.