HAS KennisTransfer en Bedrijfsopleidingen

HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum van Zuid-Nederland in de sectoren agro, food en leefomgeving. Het is een middelgrote hogeschool, met één vestiging in Den Bosch en één in Venlo, waar de dynamische driehoek van studenten, docenten en bedrijfsleven centraal staat.

HAS Hogeschool heeft ca 2800 voltijdstudenten die studeren aan zowel Nederlandstalige als Engelstalige bacheloropleidingen. Via HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen volgen daarnaast ca 250 cursisten verschillende bedrijfsopleidingen en is de instelling actief op het gebied van onderzoek en advies.

Voor scholieren met belangstelling voor ontwerpen, inrichten, ontwikkelen en beheren van openbaar groen biedt HAS Hogeschool de voltijd HBO opleiding Management van de Leefomgeving. Daarnaast ontwikkelt HAS Kennistransfer diverse bedrijfsopleidingen voor professionals o.a.: Contractmanagement, Baanmanagement en duurzaam Golfbaanbeheer en Strategisch beheer openbare ruimte.

Ook op onderzoeks- en adviesgebied heeft HAS Hogeschool ruime ervaring. Denk hierbij aan visievorming, draagvlakvorming, ontwerp, inrichting en beheer van de leefomgeving. 

Enkele voorbeelden: beleidsplannen voor landschapsontwikkeling en boombeheer, ontwerp en inrichting van groene daken, gevels en daktuinen, optimalisatie van sportveldbeheer en het ontwikkelen van nieuwe vormen van integraal beheer van de openbare ruimte. Ook sociale vernieuwingsprocessen in de leefomgeving behoren tot ons werkveld, zoals burgerparticipatie, stadslandbouw en groen ondernemerschap.

Stand Number

3.1.14

Sectors

Green

Advice & Management


  • Focus exclusively on all aspects of public space. More than 600 exhibitors!