Leicon Verkeersgeleiding

Leicon Verkeersgeleiding ontwikkelt, produceert en vermarkt oplossingen voor de wegenbouw. De Leicon-producten worden landelijk toegepast. De meeste producten worden in gewapend beton uitgevoerd en hebben veelal een constructieve toepassing.

Leicon beschikt over een ultramoderne betonfabriek in Steenwijk. De machines werken volgens het direct ontkist principe wat betekent dat ieder product na gestort, verdicht en afgewerkt te zijn direct gelost wordt. Zo zijn grote series in korte tijd te produceren.

Naast de machinale productie worden tevens prefab elementen geproduceerd volgens het zogenaamde 'wetcast' principe. Dit betekent dat het product na het storten gedurende enkele uren in de mal blijft zitten waardoor een optimale verdichting ontstaat. Hiervoor is een speciale productiehal ingericht die in 2008 in gebruik is genomen. Met deze productielijn kunnen we elementen produceren die qua afmetingen buiten de machinematen vallen.

Leicon maakt prefab oplossingen; dat werkt snel en efficiënt. Efficiënter werken betekent automatisch kosten besparen. Sneller en efficiënter werken in de bouw wordt steeds vaker vertaald naar werken met prefab elementen. Door prefab betonelementen op een seriematige wijze te produceren kan op levertijd en prijs winst geboekt worden. Zaken waar Leicon invulling aan geeft.

De ruime ervaring op het gebied van seriematige productie van prefab betonelementen in een grote variatie aan afmetingen bieden mogelijkheden voor tal van andere en nieuwe producten. De opdrachtgever vraagt en wij bieden aan: een concurrerende, snelle en efficiënte oplossing in de vorm van een product.

Het assortiment van Leicon bestaat uit diverse prefab elementen waarmee verkeersgeleiding, verkeersremming en toegankelijkheid gestimuleerd worden. Daarbij moet u denken aan verkeersdrempels, busdrempels, busperrons, vluchtheuvels, rotonde elementen, geleidebanden en natuurlijk de Leiconblokken.

'Provincies en gemeenten gaan steeds vaker op zoek naar prefab oplossingen als toepassing in de wegenbouw. Door het steeds maar drukker wordende verkeer en de hoge kosten die omleidingen met zich meebrengen, verkiest men steeds vaker prefab beton boven andere toepassingen. Onze innovaties sluiten volledig aan op deze ontwikkeling.'

Stand Number

4.5.42

Website

Sectors

Pavement


  • The most comprehensive event about products, services and technologies that shape public space.

  • Everything you need for your commercial projects in one place.

  • All aspects of public space in focus. Over 600 exhibitors.