Bezoekersinfo

Voor wie

Openbare ruimte professionals

Dag van de Openbare Ruimte - beursvloer

De Dag van de Openbare Ruimte is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor iedereen die werkzaam is binnen het werkveld openbare ruimte: ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer. De afgelopen editie bezochten 5.110 geïnteresseerden de beurs.

Gemeentelijke beleidsmakers, diensthoofden, gebiedsregisseurs, beheerders en projectmanagers, landschapsarchitecten, ontwerpers, stedenbouwkundigen, adviseurs en andere beroepsmatig geïnteresseerden krijgen de kans om bij ruim 600 bedrijven op de beursvloer inspiratie op te doen en te leren over de nieuwste producten, trends en oplossingen voor een moderne en leefbare omgeving. Een uitgebreid lezingenprogramma staat garant voor het opdoen en bijspijkeren van de nodige vakkennis.

Ontmoet

Op de Dag van de Openbare Ruimte bent u samen met duizenden collega’s. U bent er met een gedeelde interesse in uw belangrijke vakgebied. Maak gebruik van elkaars kennis en ervaring. Spreek af of kom elkaar tegen onder het genot van een gratis drankje. Want  er wordt op beide dagen gratis koffie, thee en fris geschonken.

"Alle kennisvelden en vakgebieden van de openbare ruimte vertegenwoordigd onder 1 dak, in goede verhoudingen." - Bezoeker 2015

Registreren

Registreer hier voor gratis bezoek op 28-29 september.

Op de beursvloer

Producten en diensten

Op de beursvloer zijn alle denkbare producten en diensten voor openbare ruimte:

Spelen
http://openbareruimte.nl/uploads/images/pressimages/spelen_copy1.jpg

Op de beursvloer vindt u talloze producten en diensten omtrent ‘spelen in de openbare ruimte’. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele schommels en glijbanen, maar ook nieuwe initiatieven zoals een interactieve en educatieve speeltoestellen voor zowel jongeren als ouderen. 

Licht
http://openbareruimte.nl/uploads/images/pressimages/licht_copy2.jpg

Licht in de openbare ruimte staat volop in de belangstelling dankzij razendsnelle technologische ontwikkelingen, energie- en milieudoelstellingen, organisatorische vraagstukken, rolverdeling tussen markt en overheid, beleving van licht, invloed van de burger en talloze andere onderwerpen. Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte doet u inspiratie op over oplossingen van vandaag en morgen.

Groen
http://openbareruimte.nl/uploads/images/pressimages/groen_copy1.jpg

Groen speelt een belangrijke rol in het creëren van een plezierige  en sociale buitenruimte. Gemeenten houden zich steeds meer bezig met groenadoptatie, natuurverzorging en burgerinitiatieven. Win tijdens de beurs nieuwe inzichten in op het gebied van participatie, kwalitatief beheer, citymarketing, ontwerp en klimaat. Laat u inspireren door prikkelende visies en het brede aanbod aan producten en diensten.

Straatmeubilair
http://openbareruimte.nl/uploads/images/pressimages/straatmeubilair_copy1.jpg
Straatmeubilair is een allesomvattende term voor voorwerpen die in de openbare ruimte voor algemene voorziening zorgen, zoals banken, prullenbakken en paaltjes. Straatmeubilair is onmisbaar in de openbare ruimte. Al deze producten in de openbare ruimte vindt u terug op onze beursvloer.

Bestrating
http://openbareruimte.nl/uploads/images/pressimages/bestrating_copy1.jpg

Op de beursvloer vindt u niet alleen de nieuwste straatelementen zoals tegels en ingebouwde voorzieningen, maar ook de ontwikkelingen omtrent bestrating met betrekking tot de veiligheid bij openbare voorzieningen.

Landschapsarchitectuur & Ontwerp
http://openbareruimte.nl/uploads/images/pressimages/landschapsarchenontwerp_copy1.jpg
Alles over ontwerp van openbare ruimte en ontwikkeling van het toekomstige landschap, stadvernieuwingsprojecten, herbestemming of de ontwikkeling van infrastructuur.

Ondergronds

Slim beheer van openbare ruimte vraagt om een integrale benadering waarbij bovengrondse en ondergrondse disciplines samenwerken. Denk hierbij aan de indeling van de ondergrond in relatie tot of ten dienste van bovengrondse ruimtelijke ordening, bijvoorbeeld door coördinatie op ligging van kabels, leidingen en riool, archeologie, ecologie (bomen), netbeheerders, ondergronds bouwen, duurzame ondergrondse infrastructuren (smart-grid) en gis-toepassingen, WION, KLIC-systematiek, Telecommunicatiewet, Publicatie 250, Velin- en Vewin-voorwaarden.

Advies & Beheer
http://openbareruimte.nl/uploads/images/pressimages/adviesenbeheer_copy1.jpg
Behoefte aan advies en slimme en praktische oplossingen voor vraagstukken over openbare ruimte in Nederland? Op zoek naar een efficiënt beheersysteem voor het beheren van bijvoorbeeld lichtmasten, bomen, speeltoestellen en groen? Op de beursvloer staan professionals op dit gebied u graag te woord.

Trends en Ontwikkelingen

Trends en Ontwikkelingen

Na een bezoek aan de Dag van de Openbare Ruimte bent u ook weer helemaal up-to-date als het gaat om trends en ontwikkelingen die spelen binnen uw vakgebied. Denk hierbij aan het actuele onderwerp ‘Smart City’ en termen als Smart Citizen, Smart Grid en Smart Mobility. Exposanten stemmen hun bedrijfsvoering steeds meer af op de toekomst en samenkomst van slimme openbare ruimte producten en diensten. Dit is voelbaar en duidelijk terug te zien op de beursvloer én in het lezingenprogramma.

Cijfers 2015

Beursonderzoek

De Dag van de Openbare Ruimte groeit jaarlijks en blijft in ontwikkeling. De beleving van zowel de bezoeker als exposant is van grote waarde, daarom voeren we na afloop van iedere beurs een enquête uit. Hier vindt u de meest opvallende bevindingen uit het onderzoek. 

Wie bezoeken de beurs?

Wie bezoeken de beurs?

De Dag van de Openbare Ruimte is hèt jaarlijkse ontmoetingsmoment voor alle professionals op het gebied van openbare ruimte: ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer. In 2015 bezochten 5.110 geïnteresseerden de beurs.

“Al mijn leveranciers staan op deze dag bij elkaar. Daarnaast is het een plek waar je collega's op een natuurlijke wijze kan ontmoeten.” – Bezoeker 2015

DIT VONDEN BEZOEKERS VAN DE VORIGE EDITIE

RAPPORTCIJFER EDITIE 2015: 7,6

Bezoekers kwamen vooral om kennis op te doen van nieuwe ontwikkelingen (71%), netwerken met collega´s (56%) en contact leggen met exposanten (55%).

WAAR KOMEN BEZOEKERS VOOR?

WAAR KOMEN BEZOEKERS VOOR?

LEZINGEN

Het lezingenprogramma is een belangrijk onderdeel van de Dag van de Openbare Ruimte. Ongeveer 29% van de bezoekers bezocht 1 of meerdere lezingen. Het lezingenprogramma 2015 is gemiddeld met een 7,1 beoordeeld.

“Tijdens deze beurs vind je alle producten en diensten op een plek, en dat terwijl de openbare ruimte een complexe samenstelling van honderden invalshoeken is.” – Bezoeker 2015

Waar en wanneer

Jaarbeurs Utrecht | 28-29 september 2016

Dag van de Openbare Ruimte - Jaarbeurs

Klik hier voor een grote versie van de kaart.

Jaarbeurs
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
www.jaarbeurs.nl

Openingstijden beurs
Woensdag 28 september: 10.00u - 17.00u
Donderdag 29 september: 10.00u - 17.00u

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
De Jaarbeurs is verreweg het makkelijkst te bereiken vanaf Utrecht Centraal. Met 5 minuten lopen staat u op de beursvloer!

Parkeren Jaarbeurs
Rondom de Jaarbeurs zijn meerdere parkeergelegenheden, waarvan P4 het dichtst bij de beurshallen (2,3 en 4) voor de Dag van de Openbare Ruimte is. Voor meer informatie over parkeren en tarieven klik hier.

Parekeren Transferium Westraven
Vlak buiten de A12 ligt parkeergarage Transferium Westraven. Vanuit hier gaat een pendeldienst naar het centrum die ook stopt bij de Jaarbeurs. Voor € 5,00 kunt u een dag parkeren en gebruik maken van de pendeldienst. Voor meer informatie over Transferium Westraven klik hier.

Volg op Twitter

U kunt de Dag van de Openbare Ruimte volgen via Twitter:
twitter.com/dvdornl